İslam aleminin bugün Ramazan ayının ilk gününe başlamasıyla dünya liderleri ve uluslararası örgütler tebrik mesajları paylaştı.

ABD Başkanı Joe Biden Müslümanlara iyi dileklerini sunduğunu belirterek, bu dönemde Gazze’deki Müslümanlar için en az 6 haftalık acil ve kalıcı bir ateşkes için çalıştıklarının altını çizdi.

JOE BIDEN: "BU KUTSAL AY, DÜŞÜNME YENİLENME ZAMANIDIR"

ABD Başkanı Joe Biden bugün paylaştığı Ramazan mesajında, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek en az 6 haftalık acil ve kalıcı bir ateşkes için çalıştıklarını belirtti. Biden, “Bu gece yeni hilal İslami kutsal Ramazan ayının başlangıcını işaret ederken, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara en iyi dileklerimizi ve dualarımızı sunuyoruz. Bu kutsal ay, düşünme ve yenilenme zamanıdır. Bu yıl, büyük acıların yaşandığı bir döneme denk geldi.

"GAZZE'YE SAVAŞ FİLİSTİN HALKINA ACILAR YAŞATTI"

Gazze'deki savaş Filistin halkına korkunç acılar yaşattı. Aralarında binlerce çocuğun da bulunduğu çoğu sivil 30 binden fazla Filistinli öldürüldü. Gazze'ye daha fazla hayat kurtarıcı yardım ulaştırırken, ABD rehineleri serbest bırakan bir anlaşmanın parçası olarak en az altı hafta süreyle acil ve kalıcı bir ateşkes sağlanması için durmaksızın çalışmaya devam edecektir. Buna Filistinlilerin ve İsraillilerin eşit ölçüde özgürlük, onur, güvenlik ve refahı paylaşmalarını sağlayacak iki devletli bir çözüm de dahildir. Kalıcı bir barışa giden tek yol budur” dedi.

İSRAİL’DEN RAMAZAN TEBRİĞİ MESAJI

İsrail Hükümet resmi hesabı İsrail ve dünyadaki Müslümanların Ramazan ayını tebrik etti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise, “Dünyanın dört bir yanında kutlama yapan herkese mutlu bayramlar dileriz” dedi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ramazan mesajında, “Ramazan barış, dayanıklılık ve cömertlik değerlerini bünyesinde barındırır. Bu Kutsal Ay barış getirsin ve bizi daha adil ve şefkatli bir dünyaya doğru yönlendirsin” ifadelerine yer verdi. 

UNRWA, mesajında Gazze’deki Müslümanların bu ayı korku ve yerinden edilme endişesiyle geçireceğini vurgulayarak, “Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan mübarek Ramazan ayını idrak etmeye başlarken, ne yazık ki Gazze'de ve bölge genelinde pek çok kişi bu ayı çatışma, yerinden edilme ve korkuyla geçirecek. Bu Kutsal Ay barış getirsin ve bizi daha adil ve şefkatli bir dünyaya doğru yönlendirsin” mesajını paylaştı.

HAMZA YUSUF 

ARŞİV FOTO 

İskoçya Birinci Bakanı Hamza Yusuf, Ramazan ayının çatışmaların ve savaşların içinde geçmemesi dileğinde bulunarak tüm Müslüman alemini tebrik etti.

ARŞİV FOTO 

ZELENSKİ: "UKRAYNA'DA RAMAZAN AYI DEVAM EDEN SAVAŞ VE ACILARIN GÖLGESİNDE GEÇİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail farklı, İran farklı şey diyor" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail farklı, İran farklı şey diyor"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski yayımladığı mesajında, “Mübarek Ramazan ayı başlarken Ukrayna'daki ve dünyadaki tüm Müslümanların Ramazan'ı mübarek olsun. Ne yazık ki bu yıl Ukrayna'da Ramazan ayı devam eden savaş ve acıların gölgesinde geçiyor. Bu kutsal ay bizi adil ve hakkaniyetli bir barışa daha da yaklaştırsın. Sadece Ukrayna için değil, şu anda savaştan muzdarip olan tüm uluslar için. İnsanlık, adaleti sağlayacak ve yaşamı savaşlardan koruyacak bir birlik düzeyine ulaşma yeteneğine sahiptir” dedi.

ARŞİV FOTO 

OLAF SCHOLZ: “RAMAZAN’DA GAZZE’DE UZUN SÜRELİ BİR ATEŞKES SAĞLANMALIDIR”

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ise, “Filistinlilerin ve İsraillilerin büyük çoğunluğu barış istiyor. Bu yönde atılacak adımlardan biri, mümkünse Ramazan ayında uzun süreli bir ateşkes olacaktır. Gazze'ye çok daha fazla yardımın ulaşmasını sağlayacak bir ateşkese ihtiyaç var. Ramazanınız mübarek olsun” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Admin Admin