İş ve cemiyet hayatının ünlü simaları Sanatçı Emre Namyeter’in Maslak Sanayi’deki showroomunda bir araya geldi

MEHMET NURİ ERSOY - PERVİN ERSOY - EMRE NAMYETER - BİLGE KURU 

Projehane çatısı altında düzenlenen buluşmada Sanatçı Emre Namyeter’in yeni koleksiyonu keşfedildi. 

CEYLAN -NEJAT ÇUHADAROĞLU

UĞUR- TUĞBA ESİN

SANATSEVERLER BİR ARAYA GELDİ 

İş dünyasından; Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy, Nejat Çuhadaroğlu ve eşi Ceylan Çuhadaroğlu, Uğur Esin ve eşi Tuğba Esin, Suzan Toplusoy, Murat Kolbaşı ve eşi Rima Kolbaşı, Mete Uslukılınç, Evren Kayar, Öznur Yakın, Mustafa Pepe ve eşi Esra Pepe, Nergis Pekuysal, Emek Emre katılanlar arasındaydı.

SUZAN TOPLUSOY 

EMRE NAMYETER KİMDİR?

Emre Namyeter (1984, İstanbul) 2010 yılında Salzburg Güzel Sanatlar Akademisi'ndeki öğreniminin ardından eğitimine 2012 yılında San Francisco Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü’de devam etmtir.

2018’den beri Pg Art Gallery tarafından temsil edilen ve eğitimine Montreal’de Concordia University Intermedia Bölümü’nde devam eden sanatçı yaşamını ve çalışmalarını İstanbul ve Montreal arasında sürdürmektedir.

MEHMET NURİ ERSOY- EMRE NAMYETER 

Namyeter, kendi ürettiği boyaları kullanarak çok katmanlı soyut çalışmalar üretmektedir. Tekrar eden çizgisel hareketler ve rengin ahengi, sanatçının pürüzsüz ve yalın resimlerinin en belirgin özellikleridir. İlk bakışta belli bir kurala dayanmaksızın rastlantısal bir şekilde ortaya çıkmış gibi görünen çalışmaları, aslında oldukça kontrollü bir sürecin sonucunda meydana gelmektedir. Sanatçı deneysel kompozisyonlarını, kurduğu düzenek sayesinde sistemli ve titiz bir şekilde boyaları yuvarlak ahşap paneller üzerine akıtarak oluşturur.

RİMA - MURAT KOLBAŞI

Namyeter, söylemini somut imgeler ve nesneler yerine, titreşerek yüzeye yayılan dairesel formlar üzerinden yorumlamaktadır. Sanatçı, algının kişinin duygularına, deneyimlerine ve içinde bulunduğu çevre koşullarına göre farklılık gösterdiğine inanmaktadır. Her bir zihinde başka türlü tezahür eden çalışmaları, izleyiciyi algılama ve yorumlama konusunda özgür bırakmaktadır.

ESRA PEPE - MUSTAFA PEPE - BİLGE KURU 

ÖZNUR YAKIN 

EMEK EMRE 

EVREN KAYAR 

NERGİS PEKUYSAL 

METE USLUKILIÇ

Editör: MURAT ÖZER