Finlandiya’da dün yapılan genel seçimde resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Sanna Marin’in partisi Sosyal Demokrat Partisi (SDP) üçüncü oldu. Ulusal Koalisyon Partisi (KOK) seçimi ilk sırada tamamlarken, Gerçek Finler (PS) partisi ise ikinci oldu.

MARIN'İN PARTİSİ ÜÇÜNCÜ OLDU

Finlandiya’da resmi olmayan sonuçlara göre, KOK yüzde 20.8 ile seçimi birinci sırada tamamladı. Başbakan Sanna Marin’in partisi SDP yüzde 19.9 oy alarak üçüncü olurken, PS ise yüzde 20.1 ile ikinci oldu. Finlandiya medyasında yayınlanan, resmi olmayan sonuçlara göre, parlamentoda KOK 48, PS 46, SDP 43 ve Merkez Parti (KESK) 23 sandalyeye sahip olacak.

MARİN’İN PARTİDEKİ GÖRÜNTÜLERİ TARTIŞMA YARATMIŞTI

Ağustos 2022’de Başbakan Sanna Marin’in, Finlandiyalı ünlülerle bir partide dans ettiği görüntüler yayınlanmıştı. Parlamentodaki muhalif partiler, Marin’in bu görüntülerini eleştirmiş ve uyuşturucu testi yaptırması konusunda talepte bulunmuştu.

Marin, daha sonra sadece alkol aldığını belirtmiş ve uyuşturucu testinin negatif çıktığını açıklamıştı. Marin, yanlış bir şey yapmadığını belirtmesine rağmen özür dilemişti.

Editör: MURAT ÖZER