İlahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük 76 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Küçük Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı

Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük 76 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.  

Küçük Fatih Cami’nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Fatih Camisi Haziresi’nde toprağa verildi.

Cenaze töreninde taziyeleri eşi Nesrin Küçük kabul etti.

Cenazeye TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Milletvekili Mahir Ünal, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Küçük'ün öğrencileri katıldı.  

"HOCAMIZ BİRÇOK KİŞİNİN HAYATINA ETKİ ETMİŞTİR"

Cenaze töreninde konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop "İlim erbabı olabilmek zordur. Kendisi bir alimdi. İlmi ile alim olmak zor iştir. İlmi ile alimdi. Bu öyle güçlüydü ki kendisiyle muhatap olduğunuzda yan yana geldiğinizde yakınınızda olduğunuzda size sirayet ederdi. Hocamız bu bakımdan birçok kişinin hayatına etki etmiştir. Aramızda kendisine çok yakın insanlar var. Bende hukuk fakültesine ilk başladığım günlerde kendisinin sohbetlerinden istifa etmiştim. Son olarak 15 gün önce kendisini hastanede ziyaret etmiştim. O teslimiyet halini kendisinde görmüştüm. 1987 yılında tanıdığım haliyle vefatına kadar hiç değişmedi" dedi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER