Uzman Psikolog Özlem Adakul, "Aşık olmak, sihirli bir duyguyu yaşamaktır, çok kolay bulunmaz bulunduğunda kaybetmemek için uğraşmak önemlidir" dedi. 

Aşık olmak, sihirli bir duyguyu yaşamaktır, çok kolay bulunmaz bulunduğunda kaybetmemek için uğraşmak önemlidir. Değerini, bulduğumuz andan itibaren veremezsek kaybettikten sonra hep nerede hata yaptığımızı düşünerek geçireceğimiz anlarla yüzleşmekten bile kaçınırız, yüzleşmek duygusal gelişimini tamamlayamamış bireyler için zordur.

"KADIN SUSUYORSA RUHUNUN BAVULUNU TOPLAMIŞ GİDİYOR DEMEKTİR" 

Modernizm, olgunluk gösterememiş ruhlar özgürleşmeyi sadece zevk peşinde koşmak olarak algıladı, bu nedenle özgür ama daha yanlız insanlar olduk.aşkın sadece erotik duygulardan ibaret olduğunu düşünerek romantik duygularımızı kaybettik.

Son yıllarda erkek ve kadın beyni ve duygularının farklı olduğundan yola çıkarak erkeklerin daha düz düşünmelerini normalize ederek duygusuz davranışlarını da normalize eden bir anlayış hakim oldu. Kadınlar ruhsal anlamda hisleri daha kuvvetli daha şefkatli daha özverili olabilirler ama erkeklerin de daha vicdanlı daha empatik ruh halinde olmaları için beyinlerinin farklı çalışması engel değildir.

Unutulmamalıdır ki, kadın babayı figür alır ve figür doğru rehberlik ederse kadın doğruyu seçer ve bu zincirleme giden bir örüntü haline gelir. Annesinden beklediği sevgiyi ve şefkati görmeyen etrafındaki anne figürüyle yaşadığı anne figürü örtüşmeyen kendisinin var olmasına izin vermeyen bir erkek çocuk da büyüdüğünde kadına ruhsal ve fiziksel şiddete yatkınlık gösteriyor.

Olaylar karşısında kadın daha uzun cümlelerle kendini ifade ederken erkeklerin bu kadar uzun bir konuşmaya konsantre olması ne yazık ki mümkün olamıyor ve konuşmaları tehdit olarak algılıyor daha düz düşündüğü için... kadın güvendiğinde, anlattıkları değer gördüğünde kadınken, erkek yaptıklarının farkına varıldığında erkek olduğunu hissediyor. Kadın sinirliyken konuşmak istiyor, erkek susup başka şeylerle ilgilenirse kadın daha da öfkeleniyor kendisini değersiz hissediyor, erkekse zamana bırakıp konuşmadığında daha iyi bir çözüm olacağını düşündüğü için bunu yapıyor. Her iki tarafın birbirlerinin iletişim dilini iyi bilmeleri gerekiyor ve en önemlisi konuşmalarda hep bir taraf kaybettiğini hissetmemeli.

Kadınların kavgalarından korkmayın ,kadının çok konuşmasının nedeni sorunları çözmek, ilişkiyi yürütmek, mutlu olmak içindir ve en önemlisi o adamı hala seviyordur, ümidi vardır aslında… O güne kadar tartışan, kavga eden kadın susmuşsa işte bundan korkun, çünkü o kadın artık ruhunun bavullarını toplayıp gidiyordur. Erkeklerin anlayamadığı en önemli püf noktası da budur, kadınlar ilişkileri için savaşmayı bıraktıklarında sessizce ve susarak gider.

Uzm. Psk. Özlem ADAKUL

Editör: MURAT ÖZER