Restorasyon çalışmaları ve modern güncelleme projeleri ile ön plana çıkan Bilgili Holding’in Bodrum’un gözdesi Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda yer alan Bodrum Bodrum Kıyı Evleri projesinde Öktem Aykut sanat galerisi tarafından düzenlenen 'Açık Labirent' isimli grup sergisinin açılış daveti yapıldı.

ŞULE ARGUDER - ARZU DEMİRER - ÖZGE SANDER

Şık ve özgün mimari tasarımı ile Yalıkavak Tilkicik koyunda doğa ile bütünleşen Bodrum Bodrum Kıyı Evleri; Bodrum’a yeni bir soluk katmasının yanı sıra özellikle genç kuşak galerici ve sanatçılara da kapılarını açtı. 

GİLMAN KARADENİZ

Türkiye’de profesyonel restorasyon projelerine yeni bir anlayış getiren ve öncülük eden Bilgili Holding’in daveti üzerine Bodrum Bodrum Kıyı Evleri’nde Öktem Aykut, Açık Labirent sergisinde 7 sanatçının eserlerini bir arada Bodrumlu sanatseverlere sunmaya başladı.

SİNAN TEMO - SEVİL BİLGİLİ

Bilgili Holding ev sahipliğinde; Bilgili Holding CEO’su Sinan Temo, Bilgili Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Bilgili, Bilgili Holding COO Bora Ercantürk, Bilgili Holding Kültür ve Sanat  Projeleri Yöneticisi Begüm Güney ve Öktem Aykut Galerisi kurucularından Doğa Öktem katılımları ile gerçekleşen davete; Şule Argüder-Özge Sander, Aysel-Beril Akçay, Gilman Karadeniz, Burcu Şendir, Dori-Virna Baruh gibi isimler katıldı.

BORA ERCANTÜRK

BODRUM BODRUM KIYI EVLERİ, ÖKTEM AYKUT SANAT GALERİSİ TARAFINDAN DÜZENLENEN AÇIK LABİRENT İSİMLİ GRUP SERGİSİNİ AĞIRLADI

Türkiye’nin en önde gelen galerileri arasında yer alan, hem uluslararası hem de yurtiçinde yaptıkları sergi ve projeler ile ciddi anlamda Türkiye sanat ve sergi kültürüne yeni bir ivme kazandıran Öktem Aykut sanat galerisi sanatçıları Eymen Aktel, Stijn Ank, Koray Ariş, Ceylan Dökmen, Yasemin Öncü, Mesut Öztürk ve Begüm Yamanlar’ın yer aldığı sergideki eserlerin bir çoğu da Bodrum Bodrum Kıyı Evleri’nin alanlarına özel üretildi.  

AYSEL AKÇAY

Asyatik ve Türk geleneksel sanatlarına yakın bir soyutlama ve temsil dili kullandığı resim, heykel, gravür ve seramik eserleri üreten genç nesil sanatçılardan Eymen Aktel’i de Bodrum Bodrum Kıyı Evleri yeni hayata geçirdiği sanat konuk residence programında ağırladı. Yaz başından itibaren Bodrum Bodrum Kıyı Evleri’nin ilk sanatçı konuğu olarak eserini muhteşem bir doğanın içerisinde yaratan sanatçının orada ürettiği eserleri de sergide sergileniyor. 

BERİL AKÇAY

Bodrum Bodrum Kıyı Evlerinin hemen girişinde yer alan galeri alanı, genç sanatçılar Eymen Aktel ve Yasemin Öncü’nün, Açık Labirent için yeni ürettikleri eserlere ev sahipliği yapıyor. Galerinin iç mekanında Aktel’in çömlek boyamaları ve Öncü’nün labirent temasını işlediği tuval eserlerine, Begüm Yamanlar’ın fotoğraf üçlemesi ve Mesut Öztürk’ün seramik yapıtları eşlik ediyor. 

CAN HELVACIOĞLU - BURCU ŞENDİR

Galeri alanının bahçesinde ise, Ceylan Dökmen’in Açık Labirent için ürettiği eserleri ile birlikte Belçikalı sanatçı Stijn Ank’ın ve usta heykeltraş Koray Ariş’in yapıtları birlikte görülebilir. 

Açık Labirent 1 Ekim 2022 tarihine kadar Bodrum Bodrum Kıyı Evleri’nde ziyaret edilebilir. 

Editör: MURAT ÖZER