Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Caddede panik yaşanırken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi. (DHA)

VALİ YERLİKAYA: 4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 38 KİŞİ DE YARALANDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 38 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Vali Yerlikaya'nın paylaşımında, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. " iafdeleri yer aldı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada 6 kişi öldü 53 kişi de yaralandı.

İstiklal Caddesi'nde saat 16.20 patlama meydana geldi. Bombanın neden olduğu belirtilen patlamada 6 kişi öldü, 53 kişi ise yaralandı. Patlamayla birlikte İstiklal Caddesi'nde panik yaşandı. Caddedekiler panikle kaçıştı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı. Polis İstiklal  Caddesi'ni giriş ve çıkışa kapattı. Patlayıcıyı bıraktığı belirtilen kadın her yerde aranıyor.

ERDOĞAN: BİR KADININ BU İŞTE ROL OYNADIĞI NOKTASINDA İLK TESPİTLER.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi öncesine giderken Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. 

Taksim'de bugün meydana gelen patlamayla ilgili Erdoğan, "İstanbul Valimizden intikal eden rakam 4'ü olay yeri 2'si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise, 53. Şu an itibariyle ilk incelemelerde, kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, ilk valimin bize aktardığı bilgi burada bir terör kokusu var" dedi. 

Erdoğan, "Şu an itibariyle ilk incelemelerde, kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, ilk valimin bize aktardığı bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibariyle oradaki kaçışmalar falan. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında ilk tespitler. Gerek İstanbul Emniyet Müdürümüz gerek kamera incelemeleri bunlar devam ediyor. Bunların sonunda nihai kararı inşallah vereceğiz" diye konuştu.

PATLAMA GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan patlamanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde 16.13'te bir kadın olduğu değerlendirilen bir kişi  gelerek banka çanta bırakıyor. Şüpheli kişi, çantayı koyduktan sonra uzaklaşıyor. Çanta bir süre bankta sahipsiz kalıyor. Bir kaç dakika sonra ise patlama oluyor. Patlamanın şüphelisi olarak bu kadın gösteriliyor.

Bu haber DHA’nın abonelerine gönderdiği içerik doğrultusunda yayınlanmıştır. haberchannel.com editörleri bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

Editör: MURAT ÖZER