Türk-Dünya İş Kadınları Platformu (TÜDİP), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünde Tarihi Pandeli Lokantası’nda anma programı düzenledi.

Gülnur Kamaşak'tan Büyük Kulüp'te iftar daveti Gülnur Kamaşak'tan Büyük Kulüp'te iftar daveti

2023 yılının ilk aylarında kurulan başkanlığını Canan Göztepe ve Gülnur Kamaşak'ın yürüttüğü, yönetim kurulu üyeliğini ise, Nergis Koparan, Esra Çiftçi Aslan Seycan Tanfer, Gaye Donay, Zelal Özalp, Şebnem Akman Balta, Evrim Kırmızıtaş Başaran, Kadriye Yüksel, Hatice Bezal ve Hülya Kaan'ın oluşturduğu TÜDİP, Türk ve Dünya İş Kadınları ile ortaklaşa projelerde yer alarak Türkiye’ye yabancı sermaye girdisini amaçlıyor. Platform öte yandan kültür, sanat, eğitim ve sosyal sorumluluk dallarında da Türk kadınının gücünü göstermeyi hedefliyor. Bu doğrultuda TÜDİP, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünde Tarihi Pandeli Lokantasında anma yemeği düzenledi.

Platformdan konuya ilkin yapılan açıklamada, “Böyle önemli bir toplantıyı Ata’mızın sevdiği restoranda yapmaktan gurur duyuyoruz. Emsali olmayan bir kurtuluşu ve aydınlanmayı bize yaşatan "Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk'ü fiziken aramızdan ayrılışının 85’inci yılında özlem, minnet ve saygıyla anıyoruz. Laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet'in değerini en çok biz kadınlar biliriz. Bugün matem günü değil, Atatürk'ü anmak bizlere bıraktığı Cumhuriyet değerlerini ve Kadın kazanımlarını en üst seviyeye çıkartmak günüdür. Bizler, TÜDİP olarak Kadın Hakları eşitlik ve demokrasi için sonuna kadar mücadelemizi sürdürüp tüm dünyaya göstereceğimizi kamuoyuna bildirmek isteriz” denildi.

Editör: MURAT ÖZER