Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, ülkesinin NATO’ya tam üyeliğinin, tüm Avrupa-Atlantik alanının stratejik güvenliğini garanti altına almanın en iyi yolu olduğunu, NATO ve Ukrayna’nın birbirine ihtiyacı olduğunu belirtti.

"UKRAYNA VE NATO'NUN BİRBİRİNE İHTİYACI VAR"

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, “Ukrayna'nın NATO'ya tam üyeliği, tüm Avrupa-Atlantik alanının stratejik güvenliğini garanti altına almanın en iyi yoludur. Ukrayna ve NATO'nun birbirine ihtiyacı var. Avrupa-Atlantik bölgesinin stratejik güvenliğini garanti altına almak için Ukrayna'nın İttifak'a tam üyeliğinden daha iyi bir çözüm yoktur” dedi.

FİNLANDİYA’YA TEBRİK

Kuleba, Finlandiya’nın NATO’ya katılması konusunda tebriklerini ileterek, “Bugünkü müzakerelerin ana konularından biri Ukrayna'nın NATO üyeliği olacak. Bugün hepimiz Finlandiya'nın katılımını memnuniyetle karşılıyoruz ve bu da eski stratejileri ve inançları yeniden düşünmenin zamanı geldiğine dair net bir sinyal veriyor” ifadelerini kullandı.

Editör: MURAT ÖZER