Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı, Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisi (UNOPS) Danışmanı ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Danışmanı Nezaket Atasoy, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Atasoy, yayımladığı mesajında, 19 Mayıs 1919’u, atalarımızın uğrunda binlerce şehit vererek yurt yaptıkları toprakların yeniden kazanılmasının yolunu açan Ulusal Kurtuluş Hareketi'nin başlangıç tarihi olarak gördüğünü belirtti. Başkan Atasoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yurdumuzun her köşesinde gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu büyük günde, ULUSKON camiasına ve tüm halkımıza, özellikle gençlerimize en iyi dileklerimi sunuyorum. Yurt sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama ülküsünden hiçbir zaman ödün vermeyen Milletimizin, sahip olduğu bu özelliklerle dünya üzerinde kendine farklı bir konum edindiğine inanıyorum. Yüce Atatürk'ün ulusal egemenliğe dayanan, bağımsız yeni Türk Devleti'ni kurma ülküsünü yaşama geçirmek amacıyla Samsun'a çıkışı, Türk Milletine güvenerek vatanı kurtarma işine başlaması, şanlı tarihimizde önemli bir dönüm noktası, aydınlığa uzanan süreçte atılmış çok yönlü ve kararlı bir adım olmuştur. 19 Mayıs’la başlayan büyük kurtuluş hareketimiz; en güç koşullar altında bile Türk Ulusuna güvenilmesi ve umudun hiçbir zaman yitirilmeden azimle mücadele edilmesi gerektiğini bizlere öğretmiş, birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz halinde ulusça neleri başarabileceğimizi tüm dünyaya ispatlama fırsatını bizlere vermiştir. Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan ve Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına kadar uzanan süreçte atılan adımlar, yurttaşlarımıza insan olmanın onurunu ve erdemini yaşatan yeni Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşuna giden müjdeli yolun da habercisi olduğuna inanıyorum. Atatürk, Cumhuriyet'le, akılcı ve yaratıcı düşünen, kendine güvenen, gerçekçi bilgiler ışığında ileriye bakabilen, sorumluluk sahibi özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplum yaratmayı amaçlamıştır. Bu amaç doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti okul ve kurumlarında yetişen gençlerimizin, yalnızca ülkemizde değil, dünyanın her yerinde yaşamlarınızı sürdürebilecek ve başarılı olabilecek niteliklere sahip bireyler olduklarına inancım tamdır. Ülkemizde aydınlık yarınların kurulmasına yönelik tüm çaba ve arayışlarda, iyi yetişmiş genç nüfusumuzu büyük bir zenginliğimiz ve aynı zamanda geleceğimiz olarak görüyorum. Türk Ulusunun aydınlığa kavuşmasını simgeleyen Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyorum.”

Editör: MURAT ÖZER