M&M Mimarlık kurucusu, Türkiye’nin ödüllü mimarlarından Merve Mermer, Quasar İstanbul’daki ofisinin açılışını bir bahar daveti ile gerçekleştirdi.

MERVE MERMER

HANDE KAZANOVA- MERVE MERMER- YAĞMUR KALYONCU

Fairmont Quasar İstanbul Hotel’in Presidential Suite’inde, Yağmur Kalyoncu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen davete Ece Kıral, Serap Sarı, Arzu Kunt, Elif Akyazıcı Girgin, Ebru Akel, Nur Tuğba Algül, Cansu Eroğlu, Cihan Nacar, Emel Yıldırım,  Gül Erçetingöz, Berrin Ak, Şebnem Akman Balta,  Günsel Ülkü, Gülşen Şener, Şebnem Demir gibi iş, sanat cemiyet hayatının tanınmış isimlerinin katıldı.

ECE KIRAL

ÜNLÜ MİMARDAN BAHAR DAVETİ 

SERAP SARI

Davette ünlü astrolog  Hande Kazanova burçların mimari yapılar ve dekorasyon üzerindeki etkilerini anlatırken, mimari alanda sıfır atık projesinin de gönüllü mimarlarından olan Merve Mermer davetlilerine dünyayı yormadan, kaynakları doğru kullanarak güvenli ve de estetik yapıların nasıl oluşturulabileceğini mekan enerjisinin insanlar üzerindeki etkisini paylaştı.

ARZU KUNT

Sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında inşaat sektöründe, yeşil bina ve LEED sertifikasyon uygulamalı tasarımların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

ELİF AKYAZICI GİRGİN

EBRU AKEL - MERVE MERMER

EMEL YILDIRIM

Özellikle Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinden sonra mimarlara da büyük görev düştüğünün de altını çizen Mermer; ağır hasarlı bina sayısını en aza indirmek için mimarların zemin yapısına göre projeler üretmesi gerektiğini, diğer meslek gruplarıyla koordineli çalışılması gerektiğini, deprem sorası yeniden yapılaşmada kentlerin zemin gerekliliğine ve kültürel değerlerine göre binaların tasarlanması gerektiğini anlattı.

ŞEBNEM AKMAN BALTA

ŞEBNEM DEMİR

MERVE MERMER- SELEN ESENER- YAĞMUR KALYONCU

TÜLİN KARTOZ-MERVE MERMER- YAĞMUR KALYONCU

Editör: MURAT ÖZER