Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Polonya Dışişleri Bakanlığı, 'AB Başkanlığı İşbirliği ile Avrupa Koleji Burs Programı' kapsamında Natolin Kampüsü'nde 2 Türk öğrenciye 2023- 2024 akademik yılında 'Yüksek Lisans Eğitimi Bursu' verileceğini söyledi. Kaymakcı, "Birçok alanda üniversite mezunu veya son sınıf öğrencileri, ortalaması iyi olan, İngilizce ve Fransızcası olan tüm gençlerimizin başvurmasını bekliyoruz" dedi.

Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından Avrupa Koleji Natolin Burs Programının başlatılması nedeniyle Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı'nın ev sahipliği ve Polonya Büyükelçiliği Geçici İşgüderi Radoslaw Sadowski'nin katılımıyla 'Avrupa Koleji Natolin Bursları' hakkında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, AB Başkanlığı Avrupa Koleji Burs Programı kapsamında Avrupa Koleji Natolin Kampüsünde yüksek lisans yapmaları için Polonya Hükümetince Türk öğrencilere verilecek burs tanıtıldı.

Bakan Kaymakcı, burs için son başvuru tarihinin 18 Ocak olduğunu belirterek, "Bugün Polonya geçici İşgüderi AB Başkanlığımıza gelerek Polonya Dışişleri Bakanlığı'nın Türk öğrencilerimize 2 burs verdiğini duyurdu. Biz Polonya Büyükelçiliği'ne, Polonya Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz. Polonya bu yıl bize 2 burs veriyor. Bizim için önemli olan bu bursun her yıl düzenli olarak devam etmesi. Avrupa'daki en önemli kampüslerden biri. Oraya seçilen öğrenciler de son derece nitelikli öğrenciler. AB Başkanlığı, Avrupa Kolejine daha çok öğrenci gitsin diye burs programı başlattı. Bruges ve Natolin kampüslerinin vermiş olduğu burslar önemli. Son başvuru tarihi 18 Ocak 2023. Birçok alanda üniversite mezunu veya son sınıf öğrencileri, ortalaması iyi olan, İngilizce ve Fransızcası olan tüm gençlerimizin başvurmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'NİN AB'YE GİRİŞİM ÇABALARINI DESTEKLİYORUZ'

Polonya Büyükelçiliği Geçici İşgüderi Radoslaw Sadowski, Türkiye- Polonya ilişkilerine değinerek, "Avrupa Birliği içerisinde Polonya ve Türkiye için iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Polonya ve Türkiye arasındaki iş birliğini güçlendirme konusunda Polonya çabalarına devam ediyor. Türkiye'nin AB'ye girişim çabalarını kesinlikle destekliyoruz. 2023'ün içinde Polonya- Türkiye dostluk anlaşmasının yeni yılını kutlayacağız" dedi.

Editör: MURAT ÖZER