Dışişleri'nden ABD'nin 'İnsan Hakları Raporu'na tepki... Dışişleri'nden ABD'nin 'İnsan Hakları Raporu'na tepki...

Güney Kıbrıs’tan Gazze’ye gemiyle gıda taşıyan sivil toplum kuruluşu World Central Kitchen (WCK) bugün yaptığı açıklamada, 7 çalışanının İsrail kuvvetleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu. WCK, öldürülen çalışanlar arasında ABD, İngiltere, Avustralya, Polonya, Kanada ve Filistin vatandaşının olduğunu açıkladı.

WCK, Kıbrıs’tan Gazze’ye doğru yola çıkan gemilerden yardımların depolara indirildiği sırada 7 çalışanının dün İsrail kuvvetleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Öldürülen 7 kişi arasında ABD, İngiltere, Avustralya, Polonya, Kanada ve Filistin vatandaşları olduğunu ifade eden WCK açıklamasında, “WCK, ekibimizin 7 üyesinin Gazze'de IDF saldırısında öldürüldüğünü teyit etmekten büyük bir üzüntü duymaktadır. WCK ekibi, WCK logolu iki zırhlı araç ve bir sivil araçla güvenli bölgede seyahat ediyordu. IDF ile koordineli hareket etmesine rağmen, konvoy ekibin deniz yoluyla Gazze'ye getirilen 100 tondan fazla insani gıda yardımını boşalttığı Deir al-Balah deposundan ayrılırken vuruldu" dedi.

ARŞİV FOTO 

WCK'IN KURUCUSU JOSE ANDRES: “BU İNSANLAR UKRAYNA’DA, GAZZE’DE VE TÜRKİYE’DE BERABER ÇALIŞTIĞIM İNSANLAR”

WCK’ın kurucusu Jose Andres yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün WCKitchen, Gazze'deki IDF hava saldırısında birçok kadın ve erkek kardeşimizi kaybetti. Aileleri, arkadaşları ve tüm WCK ailemiz için çok üzgünüm ve yas tutuyorum. Bunlar insanlar ile Ukrayna'da, Gazze'de, Türkiye'de, Fas'ta, Bahamalar'da, Endonezya'da birlikte görev yaptığım insanlar. İsimsiz değiller. İsrail hükümetinin bu ayrım gözetmeyen cinayetleri durdurması gerekiyor. İnsani yardımları kısıtlamayı, sivilleri ve yardım görevlilerini öldürmeyi ve gıdayı bir silah olarak kullanmayı bırakmalıdır” ifadelerine yer verdi. 

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ ADRIENNE WATSON: İSRAİL'İ YAŞANANLARI HIZLI SORUŞTURMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson ise, “Gazze'de WCK yardım çalışanlarının ölümüne neden olan saldırıdan dolayı kalbimiz kırıldı ve derin bir endişe duyuyoruz. İnsani yardım çalışanları umutsuzca ihtiyaç duyulan yardımları ulaştırırken korunmalıdır ve İsrail'i yaşananları hızla soruşturmaya çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) olayla ilgili olarak inceleme yürüttüğünü belirtti.

400 TON GIDA TAŞIYAN 3 GEMİ PAZAR GÜNÜ KIBRIS’TAN YOLA ÇIKMIŞTI

WCK Pazar günü 3 insani yardım taşıyan geminin Kıbrıs’tan Gazze’ye yola çıktığını duyurmuştu. Gemiden görüntü paylaşan WCK görevlisi Juan Camillo, 400 ton gıdanın gemilere yüklendiğini ve yardımların kısa sürede Gazze’ye ulaşacağını ifade etmişti.

Editör: Admin Admin