Dünya medyasında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekteri ve bazı üst düzey BM yöneticilerinin görüşmelerinin ABD hükümeti tarafından gizlice dinlendiğine dair çıkan haberler üzerine BM Sözcüsü Stephane Dujarric, dünkü günlük basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yaptı. Sözcü Dujarric, ABD’nin bu tür eylemlerin BM Sözleşmesi'ndeki sorumluluklarıyla tutarsız olduğunu ifade etti.



BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ve bazı üst düzey BM yöneticilerinin konuşmalarının ABD hükümeti tarafından gizlice dinlendiğine dair çıkan haberler üzerine, BM Sözcüsü Dujarric dünkü günlük basın toplantısında bir basın mensubunun konuyla ilgili sorusunu yanıtladı. Sözcü Stephane Dujarric şu ifadeleri kullandı;



“Ev sahibi ülkeye (ABD’ye), Genel Sekreter ve diğer üst düzey BM yetkililerinin iletişimlerinin ABD hükümetinin gözetimine ve müdahalesine konu olduğuna dair son haberlerle ilgili endişemizi şimdi resmi olarak ifade ettik.



Bu tür eylemlerin, Birleşmiş Milletler Anlaşması’nda ve Birleşmiş Milletler'in Ayrıcalıklar ve Dokunulmazlıklara ilişkin Sözleşmesi’nde sıralanan ABD'nin yükümlülükleriyle tutarsız olduğunu açıkça belirttik.”

Editör: MURAT ÖZER