Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in, ‘Çin’in Rusya’ya ağır silah sağlayacağına’ yönelik iddialarıdeğerlendirdi. İddiaların asılsız olduğunu belirten Wenbin, ABD’nin bir sorun kaynağı olduğunu söyledi.

WENBİN: "ABD BİR SORUN KAYNAĞI"

Basın toplantısında konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wenbin, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in iddialarını yalanlayarak, “ABD’nin gerçek doğasını, yani dünya için ‘barışın savunucusu’ olmaktan ziyade bir sorun kaynağı olduğunu göstermeye yetecek kadar kanıt bulunuyor” dedi. Wenbin, ABD’nin Rusya-Ukrayna savaş alanındaki en büyük ‘silah kaynağı’ olduğunu vurgulayarak, ABD tarafından Ukrayna’ya yönelik 500 milyon dolarlık silah yardımı yapılacağına yönelik açıklamayı hatırlattı.

AFGANİSTAN’A NELER YAPILDIĞINI GÖRDÜK”

Wenbin, ABD’nin Afganistan’daki stratejisine yönelik açıklama yaparak, “ABD'nin 'son Afgan'a kadar savaşma' stratejisiyle Afganistan'da neler yaptığını hepimiz gördük. Şimdi Ukrayna'nın 'son Ukraynalıya kadar savaşmasını' mı istiyor? ABD'nin Çin-Rusya ilişkilerine suçlamada bulunmasını ve hatta baskı kurmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Editör: MURAT ÖZER