Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi sonrası dünya genelinde birçok siyasi isim tebrik mesajı gönderdi.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği tebrik mektubunda Azerbaycan halkının seçimleri büyük bir ilgiyle izlediğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferiniz vesilesiyle şahsım ve Azerbaycan halkı adına sizi en içten tebriklerimi sunmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi. Kopmaz bağlarla birbirine bağlı Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin bugün dünyada bir benzerinin olmadığını ifade eden Aliyev, Erdoğan’ı Azerbaycan’a davet etti.

ABD BAŞKANI JOE BIDEN 

ABD Başkanı Joe Biden sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz. NATO müttefikleri olarak ikili meselelerde ve paylaşılan küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

ZELENSKİ’DEN TÜRKÇE PAYLAŞIM

Tebrik mesajını Türkçe paylaşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, seçimlerdeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutlayarak, “Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için işbirliğimizin geliştirilmesini ve ülkelerimizin yararına stratejik ortaklığımızın daha da güçlendirilmesini umuyoruz” ifadelerine yer verdi. 

İNGİLTERE BAŞBAKANI RISHI SUNAK 

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da sosyal medya paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ederek, “NATO müttefikleri olarak artan ticaretten güvenlik tehditleriyle mücadeleye kadar ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliğini sürdürmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

FRANSA CUMHURBAŞKANI EMMANUEL MACRON 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da hem Türkçe hem Fransızca paylaştığı mesajında, “Fransa ve Türkiye'nin birlikte göğüs germesi gereken büyük zorluklar var. Avrupa-Atlantik İttifakımızın geleceği olan Akdeniz'e barışın geri dönüşü. Yeniden seçilmesini tebrik ettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yolumuza devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN 

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR 

MACARİSTAN BAŞBAKANI VİKTOR ORBAN 

FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI SAULİ NİİNİSTÖ

İSRAİL CUMHURBAŞKANI ISAAC HERZOG 

AB KOMİSYONU BAŞKANI URSULA VON DER LEYEN 

CHARLES MICHEL 

JOSEP BORREL 

NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG 

Editör: MURAT ÖZER