ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de World Central Kitchen’ın (WCK) 7 çalışanının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan İsrail saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, “İsrail, sivillere umutsuzca ihtiyaç duyulan yardımı ulaştırmaya çalışan yardım görevlilerini korumak için yeterince çaba göstermedi” dedi.

İskoçya Birinci Bakanı Hamza Yusuf istifa etti... İskoçya Birinci Bakanı Hamza Yusuf istifa etti...

 ABD BAŞKANI JOE BIDEN: "İSRAİL YARDIM ÇALIŞANLARINI KORUYAMIYOR"

İsrail’in düzenlediği saldırının ardından WCK’nın 7 çalışanının hayatını kaybetmesi sonucu ‘öfkeli ve üzgün’ olduğunu dile getiren ABD Başkanı Biden, “World Central Kitchen'dan biri Amerikalı olmak üzere 7 insani yardım çalışanının Gazze'de hayatını kaybetmesi beni öfkelendirdi ve üzdü. Onlar savaşın ortasında aç sivillere yiyecek sağlıyorlardı. Cesur ve özveriliydiler. Ölümleri bir trajedidir. Daha da trajik olanı, bu tek başına bir olay değil. Bu çatışma, öldürülen yardım görevlisi sayısı bakımından yakın geçmişteki en kötü çatışmalardan biri olmuştur. Gazze'de insani yardım dağıtmanın bu kadar zor olmasının en önemli nedenlerinden biri de budur, çünkü İsrail sivillere umutsuzca ihtiyaç duyulan yardımı ulaştırmaya çalışan yardım görevlilerini korumak için yeterince çaba göstermemiştir. Dünkü gibi olayların yaşanmaması gerekir. İsrail sivilleri korumak için de yeterince çaba sarf etmedi. Amerika Birleşik Devletleri defalarca İsrail'i sivil kayıpları önlemek amacıyla Hamas'a karşı yürüttüğü askeri operasyonlarla insani yardım operasyonlarını birbirinden ayırmaya çağırmıştır” dedi.

“İSRAİL’E BASKIMIZ SÜRECEK”

Biden, insani yardımlar konusunda İsrail’e ‘baskı yapmaya’ devam edeceklerini belirterek, “ABD olarak Gazze'deki Filistinli sivillere insani yardım ulaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. İsrail'e bu yardımı kolaylaştırmak için daha fazlasını yapması yönünde baskı yapmaya devam edeceğim. Rehine anlaşmasının bir parçası olarak derhal ateşkes sağlanması için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Şu anda Kahire'de bu konu üzerinde çalışan bir ekibim var. World Central Kitchen'ın kurucusu dostum Şef Jose Andres ile görüşerek bu cesur yardım çalışanlarının ölümleri dolayısıyla en derin taziyelerimi ilettim ve kendisinin ve ekibinin dünyanın dört bir yanındaki aç insanlara gıda ulaştırmak için gösterdikleri amansız ve kahramanca çabalara olan desteğimi ifade ettim” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Admin Admin