Judith Godreche, film sektöründeki 'cinsel saldırı' iddialarını Cesars Ödülleri’ne taşıdı Judith Godreche, film sektöründeki 'cinsel saldırı' iddialarını Cesars Ödülleri’ne taşıdı

ABD’nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu'nda dün akşam düzenlenen 96. Oscar Ödül Töreni sahiplerini buldu. 

Ukraynalı yönetmen Mstislav Çernov‘un Rusya- Ukrayna savaşını konu alan “Mariupol’da 20 Gün” adlı belgesel filmi, belgesel kategorisinde Oscar ödülünü kazandı.

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan ve Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen Oscar Ödülleri'nin 96'ncısı dün Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

En iyi belgesel filmi kategorisinde ödülün sahibi, Ukraynalı yönetmen Mstislav Çernov’un Rusya- Ukrayna savaşında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini konu alan “Mariupol’da 20 Gün” isimli belgeseli oldu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yönetmeni tebrik ederek, “Mariupol'da 20 Gün Belgesel Film kategorisinde Oscar 2024 ödülünü kazandı! Mstyslav Chernov'un Şubat-Mart 2022'de Mariupol'da Rusya'nın işlediği savaş suçlarını konu alan filmi, izlemesi acı verici bir film. Dünya gerçeği bilmeyi hak ediyor” ifadelerini kullandı.

VOLODİMİR ZELENSKİ’DEN YÖNETMENE DESTEK KONUŞMASI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenksi, Oscar töreni öncesinde yönetmenle konuşarak belgesele olan desteğini belirtmişti. Çernov ile Perşembe günü yaptıkları video konferansı görüşmesinde, “Oscar adayı 'Mariupol'da 20 Gün' belgeselinin yönetmeni Mstyslav Chernov ile konuştum. Bu çok önemli filmin arkasındaki ekibe, Rusya'nın halkımıza yönelik zulmünü tüm dünyaya ifşa ettikleri için minnettarım. Bu üzücü ve gerçeklere dayalı anlatım, Rus yalanlarına karşı koymak, Ukrayna'yı gündemde tutmak ve Ukrayna'nın bu savaşı kazanması ve Rusya'nın sorumlu tutulması gerektiğinin anlaşılması açısından kritik önem taşımaktadır. Ekibe korkusuz ve yorulmak bilmeyen çabaları için teşekkür ediyor ve adaylıklarında başarılar diliyorum” demişti.

Editör: MURAT ÖZER