Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın 7 İskender-M ve 3 İskender-K tipi seyir füzesiyle Ukrayna’nın başkenti Kiev’e saldırdığını, 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını duyurdu.



Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 10 füzenin de havada imha edildiği ancak füzelerin parçalarının bir apartman ve çocuk hastanesine düştüğü belirtildi. Açıklamada, “Dün gece Ruslar Kiev'e 7 adet İskender-M balistik füzesi ve 3 adet İskender-K seyir füzesi ile saldırdı. Tüm füzeler havada imha edildiği. Ne yazık ki imha edilen füzelerin parçaları bir apartmana ve bir çocuk hastanesine isabet etti. Aralarında bir çocuğun da bulunduğu 3 sivil yaşamını yitirdi, 10 sivil de yaralandı” denildi.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI DMYTRO KULEBA “RUSYA, 9 YAŞINDA ÇOCUK VE ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Bugün, Uluslararası Çocukları Koruma Günü. Rusya, Kiev'e düzenlediği füze saldırısında 9 yaşında bir kız çocuğunu, annesini ve bir başka kadını öldürdü. Çocuk sahibi olanlar, bir çocuğu kaybetmenin ne demek olduğunu bir düşünün. Rus terörizmi yenilgiye uğratılmalıdır. Ukrayna yeterli destekle bunu başarabilir” dedi.

Editör: MURAT ÖZER