Türkiye’nin Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan, Rusya’ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti’nden gelerek Türkiye’deki deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarında yer alan ekibi başkent Ufa’da ziyaret etti. Başkonsolos Erikan, ekibe ‘teşekkür mektubu’ vererek Türk halkının minnettarlığını iletti. 

Deprem felaketi sonrasında hızla Kahramanmaraş’a gelen arama kurtarma ekibini ziyaret edip akşam yemeğinde ağırlayan Türkiye’nin Kazan Başkonsolosu Erikan, 2 kişinin yerini tespit ederek canlı kurtarılmasını sağlayan Torin isimli kurtarma köpeğine de su ve mama kabı hediye etti.

‘BİZE ORADA ÇOK KIYMET VERDİLER’

Kurtarma çalışmaları sırasında 6 kişiyi enkazdan sağ çıkarttıkları için mutlu olduklarını ifade eden arama kurtarma ekibi, “Türkiye’ye karşı özel bir gönül bağımız oluştu. Torin’e sokakta insanlar eğilerek saygı gösteriyorlardı. Biz profesyoneliz işimiz bu ama ilk defa böyle bir ortamın içinde bulduk kendimizi. Bize orada çok kıymet verdiler” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan, ayrıca Başkurdistan Başbakanı Andrey Nazarov’u da ziyaret ederek Türkiye’ye yardım ekibi göndermelerinden dolayı teşekkür etti. 

Editör: MURAT ÖZER