Ukrayna Genelkurmay Başkanı General Oleksandr Syrskyi, bugün sabaha karşı yaptığı açıklamada yoğun çatışmanın merkezi olan Avdiivka kentinden çekildiklerini duyurdu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski tarafından 8 Şubat’ta göreve getirilen Genelkurmay Başkanı General Syrskyi açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Avdiivka çevresindeki operasyonel duruma dayanarak, kuşatmayı önlemek ve askerlerin hayatlarını ve sağlıklarını korumak için birimlerimizi şehirden çekerek daha uygun hatlarda savunmaya geçmeye karar verdim.

Anıtkabir'de '23 Nisan' yoğunluğu... Anıtkabir'de '23 Nisan' yoğunluğu...

Askerlerimiz askeri görevlerini onurlu bir şekilde yerine getirdiler, en iyi Rus askeri birimlerini yok etmek için mümkün olan her şeyi yaptılar, düşmana insan gücü ve teçhizat açısından önemli kayıplar verdirdiler.

Durumu istikrara kavuşturmak ve konumumuzu korumak için önlemler alıyoruz. Askeri personelin hayatı en yüksek değerdir. Yine de Avdiivka'ya geri döneceğiz.”

ABD UYARMIŞTI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, 15 Şubat’ta yaptığı açıklamada savunma desteği verilmezse Ukrayna’nın doğusundaki kritik öneme sahip Avdiivka kentinin Rusya’nın kontrolüne geçme riski taşıdığını vurgulamıştı. Kirby açıklamasında “Artık Rus kuvvetleri, Avdiivka'daki Ukrayna siperlerine ulaşıyor ve Ukrayna savunmasını alt etmeye başlıyorlar. Kongre'nin ulusal güvenlik ek yasa tasarısını daha fazla gecikmeden geçirmesine ihtiyacımız var. Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri yakın zamanda harekete geçmezse, şu anda Avdiivka'da olanlar pekala bu cephenin başka yerlerinde de yaşanabilir” demişti.

Editör: Admin Admin