Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Uluslararası Adalet Divanı’nın dünkü kararını değerlendirerek “UAD yeniden konuştu. Gazze'de İsrail yapımı felaket sona ermeli” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov ile görüştü... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov ile görüştü...

UAD, “Bağlayıcı olan” ifadeleriyle verdiği dünkü kararında İsrail’in Gazze’ye insani yardımın engellenmeden ve BM kurumlarıyla tam bir işbirliği içinde ulaştırılmasına hükmetti.

AYMAN SAFADI: "UAD YENİDEN KONUŞTU. GAZZE'DE İSRAİL YAPIMI FELAKET SONA ERMELİ"

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, UAD’ın kararına ilişkin bugünkü açıklamasında “UAD yeniden konuştu. Gazze'de İsrail yapımı felaket sona ermeli. İsrail tüm dünyaya rağmen kara yolları açmayacağı için Gazze'nin tüm nüfusu açlıktan ölüyor. Bebeklere mama vermeyi reddeden İsrail'i herhangi bir ülke desteklemeyi nasıl haklı gösterebilir!!” dedi.

UAD'IN DÜN ALDIĞI KARARLARI

Uluslararası Adalet Divanı, “Bağlayıcı olan” ifadeleriyle verdiği dünkü kararında 26 Ocak’taki geçici tedbirleri ‘yeniden’ teyit ettiğini belirterek İsrail’in, “Filistinlilere acil ihtiyaç duyulan temel hizmetlerin ve insani yardımın yanı sıra tıbbi malzeme ve tıbbi bakımın tüm ilgililer tarafından engelsiz bir şekilde, Birleşmiş Milletler ile tam işbirliği içinde, kara geçiş noktalarının kapasitesinin ve sayısının artırılması ve bu noktaların gerektiği kadar açık tutulması da dahil geniş ölçekte ulaştırılmasını sağlamak için gerekli ve etkili tüm tedbirleri gecikmeden almasına” hükmetti.

UAD karar metninde ayrıca İsrail ordusunun, Soykırım Sözleşmesi kapsamında Filistinlilerin haklarını hiçbir şekilde ihlal etmemesine ve İsrail’in UAD’a bir ay içinde tüm tedbirlere ilişkin bir rapor sunmasına karar verdi.

Editör: Admin Admin