Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen “Putin kendi halkının muhalefetinden başka hiçbir şeyden korkmuyor. Dünya Aleksey Navalny gibi bir özgürlük savaşçısını kaybetti” dedi.

Rusya Federasyonu Federal Cezaevi Hizmetleri, dün yazılı yaptığı açıklamada Rus muhalifi Aleksey Navalny’nin bugün ‘ani’ bir şekilde hayatını kaybettiğini duyurdu.

Açıklamada “Hükümlü Navalny A.A.'nın Yamalo-Nenets Özerk Okrugu'ndaki Rusya Federal Cezaevi Hizmetinin 3 Nolu Ceza Kolonisindeki ani ölümüyle ilgili olarak, cezaevinin operasyonel ve tıbbi birimlerinin yöneticileri ve çalışanları arasından bir komisyon kuruldu” denildi. Navalny’nin ölüm sebebiyle ilgili bilgi verilmedi.

URSULA VON DER LEYEN - YULIA NAVALNAYA 

Rusya’da dün hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya, dün Almanya’da basına konuşarak eşinin ölümünden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i sorumlu tuttuğunu açıkladı.

Rusya Federasyonu Federal Cezaevi Hizmetleri tarafından dün tutukluluğu sırasında ‘aniden’ hayatını kaybettiği açıklanan muhalif lider Aleksey Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya, ölüm haberini aldığı sırada bulunduğu Münih Güvenlik Konferansı’nda basına açıklama yaptı; “Düşündüm ki, burada karşınıza mı çıkayım, yoksa çocuklarımın yanına mı döneyim? Sonra Aleksey olsa benim yerimde ne yapardı? Ve eminim ki o da burada, bu sahnede duracaktı.” “Rusya'da yalnızca hükümet kaynaklarından aldığımız bu korkunç habere inansam mı inanmasam mı bilemiyorum.” “Eğer bu doğruysa Putin, çevresindeki herkes, Putin’in arkadaşları ve onun hükümeti bilsinler ki ülkemize, aileme, eşime yaptıklarının hesabını verecekler. O gün yakında zamanda gelecek.”

URSULA VON DER LEYEN - YULIA NAVALNAYA 

NAVALNY’NİN ARDINDAN

VON DER LEYEN: "DÜNYA ALEKSEY NAVALNY GİBİ BİR ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISINI KAYBETTİ"

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Navalny’nin ardından açıklama yaparak,  “Putin kendi halkının muhalefetinden başka hiçbir şeyden korkmuyor. Dünya Aleksey Navalny gibi bir özgürlük savaşçısını kaybetti” dedi.

Kamu görevlerini askıya alan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e destek Kamu görevlerini askıya alan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e destek

Editör: Admin Admin