ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Ukrayna’nın topçu mühimmatının tükendiğini ve Avdiivka kentinin Rus kontrolüne geçeceği konusunda uyardı

JOHN KIRBY ABD KONGRESİ'NE SESLENDİ: 'UKRAYNA'NIN MÜHİMMATI BİTTİ'

Kamu görevlerini askıya alan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e destek Kamu görevlerini askıya alan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e destek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Kirby, dün akşam Ukrayna’ya yapılacak 60 milyarlık ve İsrail’e yapılacak 14 milyar dolarlık askeri yardım paketini de içeren Ulusal Güvenlik Ek Tasarısı’nı henüz geçirmeyen ABD Kongresi’ne seslendi.

Ukrayna’nın mühimmatının bittiğini vurgulayan Kirby, özellikle Ukrayna’nın doğusunda yoğun çatışmalar yaşandığını, Rusya’nın Ukrayna mevzilerine saldırmak için ‘dalga dalga’ kuvvetlerini gönderdiğine dikkat çekti.

Kirby, savunma desteği verilmezse Ukrayna’nın doğusundaki kritik öneme sahip Avdiivka kentinin Rusya’nın kontrolüne geçme riski taşıdığını ifade ederek “Artık Rus kuvvetleri, Avdiivka'daki Ukrayna siperlerine ulaşıyor ve Ukrayna savunmasını alt etmeye başlıyorlar. Kongre'nin ulusal güvenlik ek yasa tasarısını daha fazla gecikmeden geçirmesine ihtiyacımız var. Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri yakın zamanda harekete geçmezse, şu anda Avdiivka'da olanlar pekala bu cephenin başka yerlerinde de yaşanabilir” açıklamasını yaptı.

ULUSAL GÜVENLİK EK YASA TASARISI

,ABD Senatosu tarafından bu hafta başında geçen Ulusal Güvenlik Ek Yasa Tasarısı, iki yapılı ABD Kongresi’nin Temsilciler Meclisi tarafından da kabul edilmesi gerekiyor. Ulusal Güvenlik Ek Yasa Tasarısı, ABD yönetimine 95.5 milyar dolarlık acil ihtiyari bütçe yetkisi sağlayacak. Bu bütçe, 60 milyar dolar Ukrayna’ya askeri yardım, 14 milyar dolar İsrail’e askeri yardım, Kızıldeniz'deki ABD operasyonları için 2.4 milyar dolar ve Hint-Pasifik bölgesi denizaltı kapasite geliştirme için 8 milyar doların üzerinde askeri yardımı içeriyor. Bütçenin 9.6 milyarı Ukrayna, İsrail ve Gazze’ye yapılacak insani yardımlar için ayrıldı.

Editör: Admin Admin