Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz ve İsrail Savunma Bakanı Gallant ile telefonda görüştü. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, görüşmelerde Biden’ın ateşkes önerisinin görüşüldüğü ifade edildi.

ARŞİV FOTO: YOAV GALLANT - ANTONY BLINKEN 

BLİNKEN, İSRAİLLİ YETKİLİLERLE ATEŞKESİ GÖRÜŞTÜ

Açıklamada, “Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken bugün İsrail Bakanı Benny Gantz ile tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak ve Gazze genelinde insani yardımın artmasını sağlayacak bir rehine anlaşmasının parçası olarak Gazze'de tam ve tam bir ateşkes sağlanması önerisi hakkında konuştu.

ARŞİV FOTO: BLINKEN - GANTZ

Bakan, teklif için İsrail'i övdü ve Hamas'ın anlaşmayı gecikmeden kabul etmesi gerektiğini vurguladı. Teklifin, rehineleri sevdikleriyle yeniden bir araya getirmenin yanı sıra, İsrail'in Lübnan sınırında İsraillilerin evlerine dönmelerine izin verecek sükunet olasılığının ortaya çıkarılması da dahil olmak üzere İsrail'in uzun vadeli güvenlik çıkarlarını geliştireceğini yineledi” denildi.

Editör: Admin Admin