AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı" AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ziyaretini Türkiye’nin Vaşington Büyükelçiliği konutunda dün Türk basın mensuplarına değerlendirdi. Basın toplantısının ardından Bakan Fidan, yurda dönmek üzere Washington’dan ayrıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının yedinci toplantısı vesilesiyle iki günlük bir ziyaret için Washington’daydı. Fidan, ziyaretinin ilk gününde Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Senato’da ise Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Benjamin Cardin ve Komite üyesi Senatörlerle, ayrıca İstihbarat Komitesi Başkanı Mark Warner ile görüştü. Bakan Fidan, dün ise Stratejik Mekanizma Toplantısını birlikte icra ettikleri ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile bir araya geldi. Fidan, düşünce kuruluşlarından Atlantik Konseyi’ne ve SETA Washington Şubesi’ne, ayrıca Washington Post gazetesine konuk olarak açıklamalarda bulundu.

Editör: Admin Admin