İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Refah’ın doğusundaki sivillerinkendilerinin belirlediğiinsani yardım alanına tahliye edileceğini duyurdu.

IDF’ten yapılan açıklamada, “IDF, Gazze'ye akan yardımın artan seviyelerini karşılamak için Al-Mawasi'deki insani yardım alanını genişletti. Bu genişletilmiş insani yardım alanı sahra hastaneleri, çadırlar ve artan miktarda gıda, su, ilaç ve ek malzemeleri içermektedir. Hükümetin onayı doğrultusunda, devam etmekte olan bir durum değerlendirmesi, Refah'ın doğusunda belirlenen bölgelerdeki sivillerin kademeli olarak insani yardım bölgesine taşınmasına rehberlik edecektir” denildi.

Fransa’nın Yeni Kaledonya Adası’ndaki isyanlarda 206 gözaltı... Fransa’nın Yeni Kaledonya Adası’ndaki isyanlarda 206 gözaltı...

IDF, Gazze’nin her yerinde Hamas’ın takip edileceğini belirterek, “IDF, elindeki tüm rehineler evlerine dönene kadar Hamas'ı Gazze'nin her yerinde takip etmeye devam edecektir” ifadelerine yer verdi. 

REFAH OPERASYONU BAŞLIYOR MU?

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da katıldığı Dünya Ekonomi Forumu seremonisinde, İsrail’in Hamas’a ‘olağanüstü cömert bir teklif’ sunduğunu belirtmiş ve Hamas’a bu şartları kabul etme çağrısında bulunmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs’te Gazze’de bulunan rehinelerin temsilcileriyle bir araya gelmiş ve burada yaptığı açıklamada, anlaşma sağlansa da sağlanmasa da Refah’a operasyon düzenleneceğini söylemişti.

Netanyahu’nun açıklamasının ardından Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’den yetkililer, Refah’a düzenlenecek herhangi bir operasyonun ‘katliama’ dönüşeceği uyarısında bulunmuştu.

Editör: Admin Admin