ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna’nın Herson’da kontrolünü sağlaması ile yaptığı açıklamada, “Ukraynalılar olağanüstü bir zafer elde etti” dedi.

"UKRAYNALILAR OLAĞANÜSTÜ BİR ZAFER ELDE ETTİ"

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Herson’un Rusya’nın kontrolü altındaki tek bölge başkenti olduğunu vurgulayarak, “Ruslar bu geri çekilmeyi gerçekleştirdi. Görünüşe göre Ukraynalılar, Rusya'nın bu savaşta ele geçirdiği tek bölgesel başkentte, şimdi bir Ukrayna bayrağının olduğu yerde, olağanüstü bir zafer kazanmış gibi görünüyor. Bu oldukça dikkate değer bir şey” ifadelerine yer verdi.

“ODESA VE KARADENİZ HATTI DAHA GÜVENLİ”

Sullivan, söz konusu gelişmelerin stratejik etkilerinin de olduğunu ifade ederek, “Daha geniş stratejik etkileri de var, çünkü Rusları nehrin karşısına itmek, Odesa ve Karadeniz kıyı şeridi gibi yerlere yönelik uzun vadeli tehdidin eskisinden daha az olduğu anlamına geliyor. Bu büyük bir an. Kesinlikle yolun sonu değil, ama büyük bir an. Bu ABD ve müttefiklerimizin birlikteliğiyle desteklenen Ukraynalıların inanılmaz azmi ve becerisi sayesinde” dedi.

Editör: MURAT ÖZER