Damiani’nin hikayesi, geleneklere dair değerli bilgi birikimini günümüze taşıyan İtalyan bir ailenin öyküsünü özetliyor: Valenza’nın usta kuyumcuları tarafından el işçiliğiyle yaratılmış, gerçek sanat eseri niteliğinde benzersiz mücevherler ortaya koymak. Mücevher evi bir asır önce; İtalya’nın kuyumculuğuyla ünlü bölgesinde, dünya çapındaki “Made in Italy” mükemmelliğini simgelemeyi hala sürdüren yerde doğdu. O tarihten bu yana, şirketin yönetimi üç farklı nesil gördü.

GIORGIO DAMIANI - GUIDO DAMIANI - SILVIA GRASSI DAMIANI - TOMAS ARANA - ALESSANDRA VILLASCO 

DAMIANI: 100 YILLIK ZANAATKARLIK, YARATICILIK,  İTALYAN TUTKUSU VE AİLE RUHU

İlham verici bu yolculuk; üstün kuyumculuk becerisi sayesinde kısa sürede hem geleneksel mücevher dünyasında hem de mücevherlerinin yaratılması konusunda güvenlerini kazandığı seçkin soylu aileler arasında bir referans noktası haline gelen kurucu Enrico Damiani ile başladı.

Enrico’nun yerini, yaratıcı ve öncü bakış açısıyla yenilenme ihtiyacını hissederek köklü değişikliklere zemin hazırlayan oğlu Damiano aldı. Bu durum tasarımları etkiledi, trendlere kucak açılmasını ve onların daha uluslararası bir kitlenin kalbini kazanmak üzere daha da rafine hale getirilmesini sağladı.

Sonrasında dümen, Damiano’nun mücevher evinin evrimsel yolundan gitmeyi seçen üç çocuğuna (Guido Damiani, Silvia Damiani ve Giorgio Damiani) devredildi.

GUIDO DAMIANI - SILVIA DAMIANI - GIORGIO DAMIANI 

Çok küçük yaşlardan itibaren İtalya’nın rafine stil ve güzellik anlayışını takdir etmeyi öğrendikleri büyülü evrene dalan üç kardeş, Damiani’nin mükemmellik temeline dayalı tarihini yenilikçi bir ruhla yorumlamaya devam ediyor.

Değerli kreasyonların tasarımcısı ve üreticisi olarak doğup etkileyici mücevherleri ve rafine işçiliğiyle uluslararası lüksün en büyük markalarından birine dönüşmüş Damiani, bugün derin bir saygı duyduğu doğum yeri Valenza’da varlığını sürdüren tek uluslararası isim statüsünde, mücevher dünyasında ise eşsiz bir konumda bulunuyor.

MİRASIN 100. YILI 

2024’te Damiani; bir aile, zanaatkarlık, yaratıcılık ve tutku hikayesini kapsayan 100 senelik geçmişine, başka bir deyişle Damiani ailesinin her zaman koruduğu hakiki ve benzersiz İtalyan değerlerine saygı duruşunda bulunuyor.

Bu tarihi yıl dönümünde mücevher evi; asırlık deneyimi ve maharetini bir kez daha gözler önüne seriyor ve özgün bir tarzı bulunan kuyumculuk sanatının başyapıtlarıyla somutlaştırdığı İtalyan mükemmelliğine övgüler yağdırıyor. Zaman tünelinde gerçekleştirdiği efsanevi yolculuğu; değerli materyallere şekil verme yeteneği, onları benzersiz sanat eserlerine dönüştüren hünerli eller ve tasarımlarının ardındaki tutkuyla onurlandırıyor. Böylece her bir mücevher, asırlık özveri ve işçiliğin canlı bir kanıtına dönüşüyor.

SALA DELLE COLONNE GALLERIA ITALIA 

100. Yıla 100 Kreasyon

100. yıl kutlaması için Damiani ailesi, önemli ve heyecan verici bir etkinliğe imza atıyor. Mücevher evi; 1924’ten bu yana Valenza’nın kuyumculuk sanatının muhafızlığını üstlenen ustalar tarafından görkemli bir biçimde hayat bulmuş, olağanüstü bir tarihe sahip nadide taşlardan yani doğal sanat eserlerinden oluşan değerli bir koleksiyonu sergiliyor. Sonuç: Yüzünü geleceğe çevirmiş rakipsiz bir zanaatkar geleneğinin sürekliliğini özetleyen 100 otantik mücevher.

100 şaheserin anlamlı hikayesi, sonsuz güzellik ile kusursuz işçilik arasındaki dengenin keşfine davetiye çıkararak, Damiani ailesinin mirasını yansıtıyor.

Ceyda Ateş Toplusoy'dan birbirinden özel açıklamalar... Ceyda Ateş Toplusoy'dan birbirinden özel açıklamalar...

GUIDO DAMIANI - SILVIA DAMIANI - JESSICA CHASTAIN - GIORGIO DAMIANI 

İtalyan tarzı zarif tasarımlarıyla dünya çapında tanınan lüks mücevher markası Damiani, 100. yılı şerefine Milano’da özel bir gala yemeği düzenledi. Şehrin prestijli mekanı Alcione Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen gecenin onur konuğu; Damiani ailesinin dostu, eleştirmenlerce beğenilen ve The Eyes of Tammy Faye (2022) filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü kazanan aktris Jessica Chastain oldu.

GIORGIO DAMIANI - SOPHIA LOREN - SILVIA DAMIANI - GUIDO DAMIANI 

DAMIANI 100. YILINI MİLANO’DA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ MUHTEŞEM ETKİNLİKLERLE KUTLADI 

İtalyan tarzı zarif tasarımlarıyla dünya çapında tanınan lüks mücevher markası Damiani, 100. yılı şerefine Milano’da özel bir gala yemeği düzenledi. Şehrin prestijli mekanı Alcione Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen gecenin onur konuğu; Damiani ailesinin dostu, eleştirmenlerce beğenilen ve The Eyes of Tammy Faye (2022) filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü kazanan aktris Jessica Chastain oldu.

JESSICA CHASTAIN 

Damiani ailesi dönüm noktasını; İtalya’nın divası Sophia Loren, Japonya ve Kore genelindeki marka elçileri aktris Mio Imada ve sanatçı Sung-Kyoung Lee gibi eğlence, endüstri ve basın dünyasından (hem İtalyan hem de uluslararası) ünlü isimlerle kutladı.

MIO IMADA 

Genç şarkıcı Matteo Bocelli, konukları aralarında Caruso’nun da bulunduğu ikonik İtalyan parçalarını harika yorumuyla seslendirerek geceye renk kattı.

SUNK KYOUNG LEE

DAMIANI 100. YIL SERGİSİ ŞAHESERLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Damiani 100 X 100 Italiani sergisi; 100 yıl öncesinde olduğu gibi bugün de İtalyan mükemmelliğini yansıtan, Valenza menşeli tarihi şirket Damiani’nin ilk yüzyılını kutluyor.

MATTEO BOCELLI 

Damiani’nin İtalyan kimliği, yaratıcılık, üretkenlik, düşünce, sanat, zevk ve kültürün harmanını vurgulayan kuyumculuk sanatı, 100 yılında 100 başyapıtla taçlandırılıyor.

SOPHIA LOREN 

İtalyan ruhunu temsil eden ve yüzyıllar boyunca sayısız sanatçının eserlerine ilham vermiş bir dizi değer, estetik, şiir, sanat ve zanaatin karması niteliğindeki sergide, İtalyanlık temasını işleniyor. 

ALESSANDRA MASTRONARDI 

Rönesans sanatçıları, zanaatkarları ve hümanistlerinin “güzel ve iyi yapılmış” şeklinde yorumladığı İtalyanlık, Damiani’nin kuyumculuk sanatının köklerinde görülebiliyor. 

GINTA BIKU 

Leon Battista Alberti’ye göre böyle bir sanat; biçim ve kullanım, güzellik ve amaç arasındaki uyum yani “concinnitas” ile karakterize ediliyor.

KLEOFINA 

Yüzde yüz İtalyan kimliği, Damiani’nin DNA’sında yer alıyor. Damiani’nin doğduğu bölge Valenza, tüm dünyada İtalyan kuyumculuğunun merkez üssü ve asırlık teknik ile bilgi mirasının deposu olarak kabul ediliyor.

LIN LIN 

ZARINA YEVA 

Zanaatkarlık, zarif ve uyumlu zevk, değerli işçilik, yaratıcı tasarım ve modern deneyler, Damiani mücevherlerini İtalyan stilinin amblemi haline getiriyor.

JESSICA CHASTAIN 

KLEOFINA 

Sergide, Damiani’nin 100 yıllık tarihinin “özetini” İtalyanlığın beş değeri aracılığıyla betimleyen 100 başyapıt bulunuyor:

GUIDO DAMIANI -  JESSICA CHASTAIN - SOPHIA LOREN - GIORGIO DAMIANI -  SILVIA DAMIANI 

Üç nesil kuyumcunun tarihi ve hayallerini, sevgilerini ve başarılarını anlatan videoda Damiani’lerin temsil ettiği aile; Mimosa koleksiyonunun ortaya koyduğu ustalık; Margherita koleksiyonunun ifade ettiği yaratıcılık; Belle Epoque koleksiyonunun resimlediği tarih ve Fantasy Cut koleksiyonunun simgelediği tutku.

DAMIANI - MILANO GALLERIA D'ITALIA 

Küratörlüğünü Politecnico di Milano’nun Mücevher Tasarımı Profesörü ünvanlı eğitmeni Alba Cappellieri’nin üstlendiği, Intesa Sanpaolo ortaklığıyla düzenlenen sergi, 19 Mart - 28 Nisan 2024 tarihleri arasında Milano’daki Gallerie d’Italia’da gezilebilecek.

@damianiofficial

Editör: MURAT ÖZER