AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Yunanistan'da dünkü genel seçimlerden zaferle çıkan ve Başbakan olarak yemin eden Kiryakos Miçotakis’i tebrik etti.

Mehmet Şimşek: "Hollanda ile ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı" Mehmet Şimşek: "Hollanda ile ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı"

AB Konseyi Başkanı Charles Michel sosyal medya hesabından dün yaptığı açıklamada, “Miçotakis, Yunanistan Başbakanı olarak yeniden seçilmenizden dolayı sizi tebrik ederim. Bu haftaki EUCO'da sizinle görüşmeyi ve ortak Avrupa sorunlarımız üzerinde birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı. Michel ayrıca Yunanca olarak da tebrik mesajı paylaştı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de “Başbakan olarak yemin eden Miçotakis’i tebrik ederim. Yunanistan ve tüm AB vatandaşları için iş birliğimizi sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Odak noktamız: Yeni Nesil AB'nin desteğiyle büyüme ve istihdam, iklim ve dijital geçişlerin başarılması” açıklamasında bulundu.

Editör: MURAT ÖZER