Dünya liderleri ve uluslararası örgüt yetkilileri Gazze’de hayatını kaybeden 7 World Central Kitchen (WCK) görevlisi için başsağlığı mesajları paylaştı.

PENNY WONG: "BU ÖLÜMLER İÇİN TAM HESAP VEREBİLİRLİK BEKLİYORUZ"

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong hayatını kaybeden Avustralyalı WCK grevlisinin isminin Lalzawmi 'Zomi' Frankcom olduğunu açıklayarak, “Avustralya Hükümeti bu saldırıyı kınamaktadır. Hükümet, Netanyahu Hükümeti nezdinde girişimlerde bulunmuş olup kapsamlı ve hızlı bir inceleme yapılmasını talep etmektedir. Bu ölümler için tam hesap verebilirlik bekliyoruz” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron hayatını kaybeden İngiliz vatandaşı ile ilgili olarak, “Gazze'de World Central Kitchen (WCK) yardım çalışanlarının ölümüne neden olan hava saldırısı haberi son derece üzücüdür. İngiliz vatandaşlarının öldürüldüğü bildirilmektedir, bu bilgiyi doğrulamak için acilen çalışıyoruz ve ailelerine tam destek sağlayacağız” dedi.

PEDRO SANCHEZ: "DEHŞETE DÜŞTÜM"

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez mesajında, “WCK’dan yedi insani yardım çalışanının Gazze'de hayatını kaybetmesi karşısında dehşete düştüm. Ekibe en içten taziyelerimive desteğimi ilettim. Dayanışmanız, fedakarlığınız ve en çok ihtiyacı olanlara olan bağlılığınız bir gurur kaynağıdır. İspanya Hükümeti sizin yanınızdadır” ifadelerini kullandı. 

Ürdün Kralı Abdullah ise Gazze’de faaliyet gösteren yardım kuruluşlarının korunmasının önemine dikkat çekerek, “Jose Andres ve World Central Kitchen'a, Gazzelilere acil gıda yardımı ulaştırırken ekip üyelerinin trajik ölümü nedeniyle en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Fedakarlığınız ve insanlığınız için teşekkür ederiz. İnsani yardım kuruluşları Gazze'de korunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

GHEBREYESUS: "ATEŞKES SAĞLANANA KADAR DAHA KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBEDECEK?"

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus ise, “Ateşkes sağlanana kadar daha kaç kişi hayatını kaybedecek? Gazze'de insani yardım çalışanlarının öldürülmesi bizi öfkelendiriyor. Güvenlik, hayat kurtaran yardımların ulaştırılması için temel bir gerekliliktir. İnsani yardım çalışanlarına en derin taziyelerimizi iletiyoruz” dedi.

FİLİSTİN KIZILAYI: 7 KİŞİNİN CESETLERİNİ HASTANEYE NAKLETTİK

İskoçya Birinci Bakanı Hamza Yusuf istifa etti... İskoçya Birinci Bakanı Hamza Yusuf istifa etti...

Filistin Kızılayı (PRCS) hayatını kaybeden 7 WCK çalışanının cesetlerini saldırı sonrasında hastaneye naklettiklerini belirterek, “Filistin Kızılay Derneği (PRCS) ekipleri, birkaç saat süren zorlu bir operasyonla bu sabah yedi World Central Kitchen (WCK) çalışanının cesetlerini bölgeden çıkardı. Çalışanlar dün akşam Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deir al-Balah'taki mutfağa ait araçlarla seyahat ederken İsrail işgal güçleri tarafından hedef alındı. Cesetlerden ikisi başlangıçta kayıptı, ancak daha sonra PRCS ekipleri tarafından bulundu ve alındı. Daha sonra yedi cesedin tamamı Deyr el-Belah'taki El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ve ardından Refah sınır kapısından tahliye edilmelerine hazırlık olarak Ebu Yusuf el-Neccar Hastanesi'ne nakledildi” açıklamasını yaptı.

Editör: Admin Admin