Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G20 Liderler Zirvesi nedeniyle Endonezya’nın Bali Adası’na yaptığı ziyarete eşlik eden eşi Emine Erdoğan, G20 Zirvesi resmi eş programında lider eşleriyle bir araya geldi.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun eşi İriana Joko Widodo'nun ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, Emine Erdoğan, diğer lider eşleriyle Endonezya'ya özgü dokumaları inceleyip, yöresel el sanatları atölyeleri hakkında bilgi aldı.

EMİNE ERDOĞAN - İRİANA JOKO WİDODO

Programa dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Emine Erdoğan, “Zirveler vesilesiyle dünya liderleri eşleri olarak ortak deneyimler sağlıyor, dostluklarımızı güçlendiriyoruz. G20 Zirvesi resmi eş programında, Endonezya Devlet Başkanı'nın eşi İriana Joko Widodo ev sahipliğinde Lider Eşleri ile bir araya geldik” ifadelerine yer verdi.

EMİNE ERDOĞAN  - KİM KUN-HEE 

Emine Erdoğan ayrıca, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk YeoI'un eşi Kim Kun-hee ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in eşi Maria Begona Gomez Fernandez ile de ikili görüşme gerçekleştirdi.

MARİA BEGONA GOMEZ FERNANDEZ - EMİNE ERDOĞAN 

Emine Erdoğan Farnendez ile görüşmesine dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İspanya Başbakanı'nın eşi Maria Begona Gomez Fernandez ile Bali'de görüştük. Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı hakkında tecrübelerimizi paylaştık. Dünyayı tehdit eden su krizi için küresel iş birliğinin önemine değinerek ülkemizdeki yenilebilir enerji uygulamalarını anlattık” dedi.

Editör: MURAT ÖZER