ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Austin’in WCK saldırısı konusunda insani yardım görevlilerinin korunması için somut adımlar talep ettiği ifade edildi.

İskoçya Birinci Bakanı Hamza Yusuf istifa etti... İskoçya Birinci Bakanı Hamza Yusuf istifa etti...

ABD SAVUNMA BAKANI LLOYD AUSTIN: "YARDIM ÇALIŞANLARININ KORUNMASI İÇİN SOMUT ADIMLAR ATILMALI"

ABD Savunma Bakanlığı görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Bakan Austin’in Gazze’de aralarında ABD-Kanada çifte vatandaşı da olan 7 WCK çalışanının öldürülmesi konusunda insani yardım görevlilerinin korunması için somut adımlar talep ettiği ifade edilerek, “Bakan Austin, İsrail'in World Central Kitchen insani yardım konvoyuna düzenlediği ve aralarında bir Amerikan vatandaşının da bulunduğu yedi yardım görevlisini öldüren saldırısından duyduğu öfkeyi dile getirdi. Bakan Austin, yabancı yardım gruplarıyla tekrarlanan koordinasyon başarısızlıklarının ardından Gazze'deki yardım çalışanlarını ve Filistinli sivilleri korumak için derhal somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Bakan Austin, Bakan Gallant'ı hızlı ve şeffaf bir soruşturma yürütmeye, sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaya ve sorumlulardan hesap sormaya çağırdı” denildi.

YOAV GALLANT - LLYOD AUSTIN 

“REFAH’TA YAPILACAK POTANSİYEL BİR OPERASYON’A KARŞI ENDİŞELER ARTTI

Görüşmede Refah’ta yapılaması planlanan askeri operasyonla ilgili endişelerin arttığı belirtilerek, “Bakan Austin, bu trajedinin, özellikle Filistinli sivillerin tahliyesinin ve insani yardım akışının sağlanması ihtiyacına odaklanarak, Refah'ta potansiyel bir İsrail askeri operasyonuna ilişkin dile getirilen endişeleri güçlendirdiğini belirtti.

Bakan Austin, World Central Kitchen'a ve kendini adamış personeline olan hayranlığını dile getirdi. World Central Kitchen, 7 Ekim'deki Hamas saldırısı nedeniyle yerlerinden edilen İsraillilere milyonlarca yemek dağıttı ve Gazze'ye kara, hava ve deniz yoluyla gıda ulaştırılmasına öncülük etti; şu anda ihtiyaç sahibi Gazzelilere toplam 40 milyon öğün yemek ulaştı. Bakan Austin, Bakan Gallant'a, İsrailli yetkililerin yapmaya çalıştıklarını belirttiği gibi, bu trajedinin bölgeye insani yardım sağlanmasını daha da zorlaştırdığını vurguladı. Bakan Austin ayrıca önümüzdeki günlerde tüm geçiş noktalarından, özellikle de kuzey Gazze'de kıtlık riskiyle karşı karşıya olan topluluklara yönelik yardımların hızlı bir şekilde artmasını görme ihtiyacını da dile getirdi” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Admin Admin