Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Filistin Başbakanı olarak atanmasından dolayı Muhammed Mustafa'yı tebrik etti.

ABD, Şubat ayında Ukrayna’ya 'uzun menzilli füze' vermiş... ABD, Şubat ayında Ukrayna’ya 'uzun menzilli füze' vermiş...

JOSEP BORRELL'DEN FİLİSTİN BAŞBAKANI MUHAMMED MUSTAFA'YA TEBRİK MESAJI 

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dün Filistin Başbakanı olarak atanmasından dolayı Muhammed Mustafa'yı tebrik ederek, “Filistin halkının büyük acılar çektiği bu kritik zamanda, Muhammed Mustafa'yı Filistin Yönetimi'nin yeni Başbakanı olarak atanmasından dolayı kutluyoruz. Filistin halkının bu zor zamanlarda çok ihtiyaç duyulan hizmetleri sunacak iyi yönetilen kurumlara her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Gazze'deki trajik durumun ele alınması ve Batı Şeria ve Gazze'deki Filistin halkının yararına daha güçlü demokratik kurumlar ve yönetime yönelik temel reformlar üzerinde çalışmak da dahil olmak üzere yeni hükümetle işbirliğimizi sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Filistin Yönetimi, Gazze'nin geleceği açısından da AB'nin önemli bir ortağı olmuştur ve olmaya devam etmektedir. AB, müzakerelere dayalı iki devletli çözüm hedefi doğrultusunda Filistin devletinin inşasını teşvik etmek amacıyla Filistin Yönetimi ve Filistin halkına önemli bir bağışçı olmaya devam edecektir” dedi.

ARŞİV FOTO: MELANIE JOLY 

KANADA’DAN TEBRİK MESAJI

Kanada Dışişleri Bakanı Filistin Başbakanı olarak atanmasının ardından Muhammed Mustafa'yı tebrik etti. Melanie Joly, "Kanada, Muhammed Mustafa'yı Filistin Yönetimi Başbakanı olarak atanmasından dolayı tebrik ediyor ve yeni hükümetini oluştururken onunla birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyor" dedi.

Editör: Admin Admin