ABD Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü General Pat Ryder, Gazze’ye kurulması planlanan geçici limanın yaklaşık 60 gün içinde faaliyete geçmesini beklediklerini, günde iki milyon öğüne kadar yemek dağıtımı yapılabileceklerini söyledi.

PENTAGON BASIN SÖZCÜSÜ PAT RYDER: "LİMANIN 60 GÜN İÇİNDE FAALİYETE GEÇMİSİNİ BEKLİYORUZ"

Pentagon Basın Sözcüsü Ryder, düzenlediği basın toplantısında Gazze’de kurulması planlanan geçici limana ilişkin açıklama yaptı. Ryder, 60 gün içinde bu limanın faaliyete geçmesini beklediklerini belirterek, “Bu gemiler ve mürettebatı, Gazze halkına gemiden kıyıya insani yardım ulaştırılmasına olanak tanıyan bir roll-on/roll-off iskelesi kuracak. İskelenin yaklaşık 60 gün içinde tamamen faaliyete geçmesini bekliyoruz; bu sayede günde iki milyon öğüne kadar yemek dağıtımı yapılabilecek” dedi.

AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı" AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı"

LİMANIN NEREYE KURULACAĞINI AÇIKLAMADI

Ryder, geçici limanın nereye kurulacağını henüz söylemeyeceklerini ancak inşa başladığında bilgilerin paylaşılacağını söyledi. Ryder, “Limanın spesifik konumu konusunda size bilgi verecek durumda değilim. Operasyonun güvenliği için bunu önceden açıklayacağımızı sanmıyorum, ancak elbette liman inşa edilmeye başlandığında, sizi bu konuda bilgilendireceğiz” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Admin Admin