ABD Başkanı Joe Biden, ‘bu savaşın sona ermesinin zamanının geldiğini’ söyleyerek Hamas'ı İsrail'in Gazze'deki çatışmayı sona erdirmeye yönelik yeni önerisini kabul etmeye çağırdı.

BIDEN: 'BU SAVAŞIN SONA ERMESİNİN ZAMANI GELDİ'

ABD Başkanı Joe Biden, dün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki son duruma ve ateşkes müzakereleriyle ilgili İsrail'in yaptığı yeni öneriye ilişkin açıklamalarda bulundu.

BIDEN, İSRAİL'İN GAZZE İÇİN HAZIRLADIĞI ATEŞKES ÖNERİSİNİ AÇIKLADI...

Bakan Hakan Fidan, Laos’ta Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi Bakan Hakan Fidan, Laos’ta Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi

Biden, İsrail'in 3 aşamalı yeni bir ateşkes taslağı sunduğunu, taslağın 6 haftalık ilk aşamasında Gazze'deki yerleşimlerden çekilmeyi ve bazı rehinelerin bırakılmasını öngördüğünü açıkladı. Hamas'a Katar üzerinden iletilen öneriye ilişkin Biden, "Bu 6 haftalık ilk aşamada İsrail ile Hamas, ikinci aşamaya yani çatışmaların kalıcı olarak sonlandırılması sürecine geçişle ilgili müzakereleri yürütecek. İkinci aşamada, sağ kalan rehineler serbest bırakılacak, İsrail Gazze'den çekilecek, (ilk aşamadaki) geçici ateşkes kalıcı olarak çatışmaların sonlandırılmasına dönüşecek” dedi.

Editör: Admin Admin