ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, dün gece İran’ın saldırıları sonrası telefonda görüştü. ABD Savunma Bakanlığı, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Bakan Austin İsrail'in ABD'nin tam desteğine güvenebileceğini bir kez daha açıkça ifade etti” denildi.

ARŞİV FOTO 

ABD SAVUNMA BAKANI LLOYD AUSTIN: "İSRAİL, ABD'NİN TAM DESTEĞİNE GÜVENEBİLİR"

ABD Savunma Bakanlığı, ABD Savunma Bakanı Austin ve İsrail Savunma Bakanı Gallant arasındaki telefon görüşmesine ilişkin açıklamasında, “Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile ikinci kez görüşerek İran'ın eşi benzeri görülmemiş saldırı karşısında ABD'nin İsrail'in savunmasına verdiği güçlü desteği yineledi. Bakan Austin ve Bakan Gallant, İran'ın İsrail'e yönelik bu saldırısını bertaraf etmek üzere alınan olağanüstü savunma tedbirlerini ve güçlü iş birliğini övdü. Bakan Austin, İsrail'in İran ve bölgesel vekillerinin gelecekteki herhangi bir saldırısına karşı İsrail'i savunmak için ABD'nin tam desteğine güvenebileceğini bir kez daha açıkça ifade etti” denildi.

ARŞİV FOTO 

Çin-Sözcü Hua Chunying: "ABD bizi Rusya’ya yardımla suçlayıp, İsrail’e yardım ediyor" Çin-Sözcü Hua Chunying: "ABD bizi Rusya’ya yardımla suçlayıp, İsrail’e yardım ediyor"

İSRAİL SAVUNMA BAKANI YOAV GALLANT: "HENÜZ BİTMEDİ. BİZ TETİKTE VE GÜÇLÜYÜZ"

İsrail Savunma Bakanı Gallant, dün gece dünyanın ‘İran’ın gerçek yüzünü’ gördüğünü belirterek, “Bir gecede dünya, İsrail'e yüzlerce füze ve İHA ile saldıran terörist bir devlet olan İran'ın gerçek yüzünü gördü. Dünya aynı zamanda IDF'nin ve koalisyonun gücünü de gördü. İsrail, ABD ve ortakları bu saldırıyı eşi benzeri olmayan bir şekilde bertaraf etti. IDF bir gecede olağanüstü bir şekilde hareket etti ve her senaryoya hazırlıklı olmaya devam edecek. Henüz bitmedi. Biz tetikte ve güçlüyüz” dedi.

Editör: Admin Admin